Uleiul de masline a jucat un rol remarcabil in cultura mediteraneana de peste
2.000 de ani, fiind iubit de gurmanzii din toata lumea. Cu toate acestea,
industria are secretele ei. Cea mai mare parte din mult uzitatul „ulei
de masline extravirgin original din Italia” nu e ceea ce pretinde eticheta.
Cateodata, acesta nu este extravirgin, cateodata nici italian, iar alteori, nici
macar facut din masline.
Biochimistul ne sfatuieste, sa facem un test ca sa nu ne pacalim cu uleiul de
masline. E foarte simplu si poate fi relevant:.. >>>> Intr-o
farfurie, pui pe un servetel o lingura de ulei, o lasi o zi... dupa aceea vezi a
ce miroase... >>>> si apoi dai foc si atunci constati daca
miroase a masline sau a ...GUDROANE! >>>>
In Roma antica, consumul de ulei de masline pe cap de locuitor era de 50 de
litri pe an, datorita valorii mare a acestuia, oamenii fiind pregatiti atunci sa
cheltuiasca aceeasi cantitate de bani care se da astazi pe petrol.
Romanii luau mult mai in serios problema uleiului de masline fals decat se face
astazi. Containerele erau marcate cu greutatea uleiului, numele fermei unde s-au
presat maslinele, comerciantul care a transportat uleiul si numele celui care a
verificat aceste informatii.
2 commenti:
in zilele noastre nu se stie exact ce mancam...o sa incerc si eu asta cu servetelul...
chiar te rog sa incerci....ms mult
Posta un commento