sabato 5 agosto 2017

Mancam ca sa slabim


          Fobia zilelor noastre e sa aratam bine, adica sa fim slabute si sa stea bine hainele pe noi. Diet,e diete si iar ditete.....dam 4-5 kg jos si dupa iar le punem, si tot asa le nesfarsit. Ideea e ca incepem o dieta si ea trebuie sa ramana in stilul nostru de viata.
         Toata lumea vorbeste de metabolismul bazal, ce o fii ala?? 
Metabolism bazal (BMR), reprezintă cantitatea minimă de energie consumată (kcal/kJ) de corpul uman pentru a ne ţine în viaţă, când se află în stare de repaos complet, cu o activitate psihică normală, într-un mediu cu temperatură neutră şi cu inactivitate a sistemului digestiv.        PERFECT....acum stim ce e. Se calculeaza in functie de varsta, sex, greutate , activitate fizica etc.....in medie o femeie are nevoie de 1800-1900 kcal pe zi, ca sa slabesc ar trebui sa ma incadrez in 1000-1200 kcal/ zi.
        O fii mult sau putin mult ????  Putin la cat am vrea sa mancam in ziua de azi.
   Hai sa vedem niste exemple: o shaorma....ce ziceti  ???/ 
                1 lipie – 80 calorii
             Carne friptă shaorma 150 grame – 296 calorii
             Ketchup 70 grame – 67 calorii
             Sos maioneză cu usturoi 80 grame – 312 calorii
            Varză 60 grame – 20 calorii
            Ceapă 40 grame – 15 calorii
            Castraveţi muraţi 60 grame – 20 calorii
            Cartofi prăjiţi 90 grame – 270 calorii

      TOTAL: 1080 calorii
Ups....adica mancam o shaorma, si gata cu mancarea pe toata ziua...s-a terminata cu mese regulate, de unde...nu mai avem loc pentru ele.

Clar si problema mea cu care ma lupt e asta, de aceea incerc sa ma incadrez in 1000 kcal pe zi, credeti ca reusesc??? pot obtine 3 mese pe zi pana in 1000-1200 cal pe zi??

 Asta am sa incerc sa prezint pe acest blog.....
Uneori sa reusim avem nevoie de un stimul, poate fii un nutritionist, un program de slabine, un consultant in nutritie, cursuri diferite, nu conteaza important e sa nu cedam.




Nessun commento: