domenica 25 marzo 2012

Lichior de lămâie de proveniența italiană. Este un fel de țuică traditională
italiană. Este o băutură pe care o recomand tuturor, are un gust dulce dar este
suficient de puternic încât să te amețească rapid. Si faza bună e că poate fi
preparat si acasă.

Ingrediente:
2 l alcool de 90 grade
3 l
apa
24 lamii
2 kg zahar

Mod de preparare:
Coaja lamiilor,curatata foarte subtire, se lasa la macerat in jumatate din cantitatea de
alcool, timp de o saptamina.Se prepara un sirop din apa si zahar (esuficient sa se topeasca zaharul, nu trebuie ingrosat) si se lasa laracit.Se pun impreuna siropul rece, restul de alcool si lichidul macerat si strecurat.
E necesar un timp pentru maturare, in care bautura se clarifica sidevine mai groasa.
Cantitatile se adapteaza dupa gust, atit in ceea ce priveste numarul lamiilor cit si cea de alcool/sirop (pentru cine nu o doreste prea tare).Se poate pregati lichior si din coaja de portocala sau mandarina,dupa aceeasi reteta.

Nessun commento: